A-lympiade, den indledende runde 2019

Den indledende runde til matematik A-lympiaden afholdes i år fredag den 29. november. Det er fast, at det foregår fredagen i ugen efter Georg Mohr-konkurrencens indledende runde, så der ikke bliver for mange konkurrencer i samme uge.

Vi har en tilmeldingspolitik, der gør det nemt for jer lærere ude på gymnasierne. Det vil sige, at man ikke skal lave en bindende tilmelding på forhånd, hvor man skriver hvor mange hold der deltager fra ens gymnasium. Det er nok at sende en besked, hvor man tilkendegiver sin interesse til følgende mailadresse: [email protected]

Man har så tilkendegivet, at man er interesseret i at deltage, og man vil derfor modtage en kopi af opgaveteksten i dagene op til konkurrencen.

Kort efter konkurrencen vil man modtage yderligere et brev, med oplysninger om hvornår, man skal sende et eksemplar af skolens bedste besvarelse til os. Hvis skolen har 10 hold eller mere, må man sende to opgaver til bedømmelse.

Når vi har modtaget alle bidrag, så vil vi udvælge de tre bedste besvarelser, så de tre hold kan sendes til konkurrencen i Holland, som afholdes i marts 2020.

(se evt. hjemmesiden http://www.fi.uu.nl/alympiade/ )

Vi har en ansøgning inde hos ministeriets olympiadepulje, og håber igen i år at kunne yde et tilskud på omkring 17.000 kr., til de hold som går videre til finalen i Holland.

Vi håber, at mange lærere vil være interesserede i at afholde konkurrencen på deres skole. Danmark har deltaget i konkurrencen i over 20 år, og har klaret sig utroligt flot til finalerne i Holland. Det ser vi som et udtryk for vellykket undervisning ude på gymnasierne, men det er selvfølgelig også fordi, at der er flere og flere gymnasier der deltager.